sábado, 16 de junio de 2012

"La caixa de les emocions"


“Tira i emociona’t”

He escollit aquesta activitat, ja que crec que és adequada per infants del segon cicle d’infantil, d’uns 5 anys  (segurament amb infants de 4 anys també aconseguiríem bons resultats). 

Crec que és una activitat que els ajudarà a reconèixer les expressions de les emocions, i que els farà empatitzar amb els companys, ja que podran observar com expressen determinats sentiments i comparar-los amb com els expressarien ells mateixos. 

A més, al finalitzar l’activitat, aprofitant la rotllana en què estan col·locats, es realitzarà una assemblea, en què els infants explicaran en què s’han inspirat per representar dita emoció, quins records els ha provocat i com s’han sentit. Així, es treballarà l’expressió de les emocions i l’augment de la confiança entre els diferents companys de classe.

Es pot variar la dificultat de l’activitat depenent del comportament dels infants, si dir els dibuixo els resulta molt difícil, es pot adaptar i fer-los representar tant sols l’emoció que els ha sortit, tot seguint el criteri de la mestra i depenent del desenvolupament de l’activitat, ja que el que es pretén és motivar als infants i aconseguir resultats positius, no desmotivar-los amb una activitat massa difícil.

Per a la realització d’aquesta activitat, es col·locaran tots els infants de l’aula en rotllana i se’ls repartirà una cartolina verda, una vermella i una taronja. 

Se’ls explica el funcionament del joc: d’un en un, els infants tiraran dos daus que la mestra tindrà preparats, un amb dibuixos d’objectes coneguts pels infants, i un altra amb diferents cares que expressen diferents emocions. Hauran de dir el nom de l’objecte que els ha tocat amb l’emoció que ha sortit al segon dau. Pot començar la mestra per tal de trencar el gel i mostrar com funciona l'activitat.

En haver-ho representat, els companys els puntuaran amb les cartolines, verda si ho ha fet molt be, taronja si era comprensible però millorable, i vermella si no han aconseguit comprendre quina emoció expressava. 
 
Així, tots els companys de classe tiraran els daus i realitzaran l’activitat. 

Per últim, tant els infants com la mestra o mestre, realitzaran una avaluació de l’activitat i del seu comportament a la mateixa.

Per portar a terme aquesta activitat es necessita el següent material:
-          dau amb les emocions
-          dau amb els dibuixos
-          cartolines verdes, taronges i vermelles per a tots els participants
-          coixins per a la rotllana
-          full per l’avaluació de l’activitat i de la participació en la mateixa

A la carpeta d’on he extret l’activitat, n’hi havia moltes altres, i m’ha costat escollir-ne tant sols una ja que vàries que m’agradaven, però crec que aquesta pot donar un bon resultat amb infants d’infantil, a més de té la opció de moltes possibles variants, que la poden fer més entretinguda i educativa pels infants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario