sábado, 3 de marzo de 2012

3a activitat: definició d'emoció


Per aquesta activitat, he de cercar una definició d’emoció. A les classes, hem continuat parlant de les emocions que vàrem tractar en dies anteriors, complementant les definicions que ja havíem donat, puntualitzant i debatent punts en què ens trobàvem en desacord.

Un d’aquests punts a debatre m’ha semblat molt interessant. Ha estat al respecte de la gelosia i les seves manifestacions com a reacció que ens provoca la por a perdre a la persona estimada, al menys en la nostra societat. Alguns estaven d’acord en què la gelosia no serveix per aconseguir res, i d’altres pensaven que per molt que sigui poc útil, no es pot controlar.
Personalment, crec que igual que totes les emocions, s’ha de controlar en la mesura en què la nostra llibertat d’expressió influeix en una altra persona.

Per a definir emoció, cadascun de nosaltres havia d’haver portat de casa una definició del que pensa que és emoció. En el meu cas, he portat la següent:

 “Emoció és una reacció puntual i normalment passatgera provocada per influències externes a nosaltres que comporten canvis en el nostre interior i que hem d’aprendre a expressar”

Seguint la metodologia de treball emprada fins ara, vàrem col·locar-nos en petits grups i vàrem posar en comú les nostres definicions, aportant al gran grup un total de tres definicions diferents de les quals va resulta la següent definició comuna:

“Emoció és un estat provocat per una reacció a un estímul intern o extern, real o imaginari, que provoca canvis somàtics en la persona”

Aquesta definició, recull tots els punts en què estàvem d’acord els tres petits grups. Com ens ha dit el professor, cada curs surt una definició un poc diferent, ja que cada curs la realitzen persones diferents, però crec que en el nostre cas, tots hem estat d’acord en què recollia tots els punts que ens semblen imprescindibles per a explicar què és una emoció, per tant, crec que després de diverses classes, per fi hem estat capaços de definir què és una emoció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario